Salată de quinoa cu Ulei salvie
Salată de quinoa cu legume și Ulei de salvie de la Mănăstirea Nera Plant
Salată de quinoa cu legume și Ulei de salvie de la Mănăstirea Nera Plant
Ingrediente necesare:
- 100 g boabe de quinoa
- un castravete
- 2 ardei grași roșii
- 2 morcovi
- 2 căței de usturoi
- o legatură pătrunjel
- sucul unei jumătății de lămâie
- 2 linguri Ulei de salvie de la Mănăstirea Nera Plant
- sare
#Trai #sănătos
Mod de preparare Salată de quinoa cu Ulei salvie:
- Boabele de quinoa se pun la fiert în apa clocotită cu sare și se lasă 15 minute.
- Între timp, castravetele și morcovii se curăță de coajă și se taie cuburi mici, apoi se pun într-un castron alături de ardeii tăiați cuburi.
- Quinoa se scurge de apă, se trece printr-un jet de apă rece și se lasă la scurs.
- Se adaugă peste legume, se pun Ulei de salvie de la Mănăstirea Nera Plant, sarea, sucul de lămâie, usturoiul feliat și pătrunjelul. Se amestecă și se servește.
Poftă bună!
(rețetă inspirată după retetepractice.ro)
Mai multe detalii despre beneficiile Uleiului de salvie de la Mănăstirea Nera Plant
Uleiul de salvie-Remediu naturist mănăstiresc
- Tonic fizic şi mental,
- Stimulează secreţia bilei de către celulele hepatice,
- Favorizează eliminarea gazelor din intestine,
- Diminuează transpiraţia excesivă,
- Uşor hipoglicemiant,
- Antiseptic, cicatrizant.
Salată de quinoa-legume-Ulei de salvie
Proprietăți ingrediente Ulei Nera Plant de salvie
Salvia – Frunzele conţin 3-8% taninuri catechice, acizi fenolici: rosmarinic, cafeic, clorogenic, ferulic şi galic, 1-3% flavonoide: apigenină, derivaţi ai luteolinei. Cele mai importante substanţe active ale plantei sunt: uleiul esenţial (1-2%), salvinul, cirsimaritinul şi acidul rosmarinic. Salvinul şi cirsimaritinul distrug bacteriile; acidul rosmarinic are efect antiinflamator, iar uleiul esenţial actionează ca antiperspirant, influenţând centrul de comandă din creier al reglării temperaturii corpului.
Ulei Nera Plant de salvie
Datorită compoziţiei chimice complexe a uleiului esenţial şi a celorlalte substanţe active din frunze, extractele de salvie au proprietăţi coleretice, carminative, estrogene, antiseptice şi uşor astringente. Se utilizează ca eupeptic-amar, stimulent în dispepsii şi atonii gastro-intestinale, colagog şi în disfuncţii ovariene.
Uleiul de măsline extravirgin
păstrează cel mai bine proprietățile nutritive ale măslinelor, având o aromă deosebită și o aciditate echilibrată. Cu vitamine precum A, B1, B2, C, D, E, K, acizi grași nesaturați 85%, acizi grasi saturați 15%, trigliceride și clorofilă, acest tip de ulei este foarte bine tolerat de stomac, ajută la combaterea ulcerului și a gastritei, reduce riscul bolilor cardiace şi canceroase, mărește rezistenţa vaselor sanguine, inclusiv a pereţilor arteriali, întărește sistemul imunitar al organismului şi previne îmbătrânirea celulelor. Știați că acizii graşi nesaturaţi şi monosaturaţi, care reprezintă circa 75% din compoziţia uleiului de măsline extravirgin, sunt similari cu cei prezenţi în laptele matern? Acest lucru explică de ce uleiul de măsline este atât de bine tolerat de organism.
Uleiul de măsline extravirgin este recomandat chiar și bebelușilor, de la începutul diversificării alimentației, adăugat în piureul de legume sau în supa de la prânz.