Salată de toamnă cu Ulei Busuioc
Salată de toamnă aromatizată cu Ulei de măsline cu Busuioc de la Mănăstirea Nera Plant
Ingrediente necesare Salată de toamnă cu Ulei Busuioc:
- o conservă mare fasole boabe gata fiartă
- mo conservă mică sfeclă în oțet
- m3 castraveți acri
- 2 legaturi ceapa verde
- un morcov fiert
- puțin Ulei de măsline cu Busuioc de la Mănăstirea Nera Plant
- sare și piper după gust
#Trai #sănătos
Mod de preparare Salată de toamnă cu Ulei de măsline și Busuioc :
- Fasolea se scoate din conservă și se trece sub un jet de apă rapid. Se lasă la scurs.
- Se taie castraveții și se lasă și ei la scurs. Se taie și ceapa.
- Sfecla se scurge și se pune într-un castron, se adaugă fasolea, castraveții, morcovul fiert tăiat cubulețe. Se stropesc cu un pic de ulei de măsline cu busuioc de la Mănăstirea Nera Plant, sare, piper și se servește salata cu ceapă verde.
(rețetă adaptată după retetepractice.ro)
Busuiocul leac pentru sănătate
Încă din vechime, busuiocul este recunoscut pentru proprietățile sale curative și tratarea diverselor afecțiuni precum:
- bronșită
- afecțiuni gastro-intestinale
- febră
- gută
- dureri de stomac
- infecții urinare
- ulcer gastric
- cefalee
- înțepături de insecte
- eczeme
- afecțiuni ale sistemului nervos
- situații de stres
- dureri de cap
Top 9 proprietăți benefice și afecțiuni tratate cu Busuioc:
1 Acționează ca un tonic stimulator și revigorant asupra memoriei, fiind calmant și benefic în situațiile stresante și solicitante de viață. Studii recente au demonstrat că busuiocul oferă protecție împotriva stresului. Tot busuiocul contribuie la calmarea durerilor de cap. Este un remediu eficient pentru ochii inflamați și îmbunătățește calitatea somnului.
2 Susține sistemul respirator, contribuind la eliminarea materiei catarale și a flegmei din arborele bronșic. Tot busuiocul aduce beneficii în tulburările respiratorii. Este un eficient aliat împotriva durerilor în gât, febrei, răcelilor, gripei și a tusei. Susține expectorarea mucozităților chiar și în bronșită și astm.
3 Acționează împotriva infecțiilor bucale precum ulcerații și inflamații, contribuind la purificarea cavității bucale. Busuiocul este benefic și pentru curățarea dinților, menținerea sănătății dentare, înlăturarea respirației urât mirositoare.
4 Busuiocul acționează benefic și în cazul tulburărilor cardiace și a asteniei declașante de ele. Contribuie în același timp și la scăderea colesterolului din sânge și prevenind bolile cardiovasculare.
Busuiocul leac pentru sănătate
5 Este un bun aliat pentru combaterea afecțiunilor gastro-intestinale. Este un remediu eficient împotriva ulcerului gastric și un bun stimulator al digestiei. Busuiocul are de asemnea rol carminativ, galactogog, diuretic, antispastic, antiinflamator gastric și intestinal.
6 Are efect tonic asupra rinichilor. Are rol antiinflamator renal și susținând eliminarea pietrelor de mici dimensiuni de la rinichi.
7 Are rol antifunginc, antibacterian. Are efect preventic și curativ în cazul mușcăturilor de insecte, a bolilor de piele, a eczemelor, a herpesului și a leucodermei.
8 Este un remediu eficient pentru tulburările de menopauză și andropauză cu rol tonic și regenerator a organismului afectat de dereglările hormonale cauze de vârstă.
9 Sucul și frunzele de busuioc sunt aliați perfecți împotriva afecțiunilor pediatrice precum tuse, febră, răceală, diaree, vărsături, prurit al varicelei care întârzie să dispară. Busuiocul contribuie la vindecarea acestor afecțiuni care afectează în mod frecvent copii.
Mai multe informații despre Uleiul de măsline cu busuioc de la Mănăstirea Nera Plant direct pe site-ul nostru:
https://darurimanastiresti.ro/magazin/ulei-nera-plant-de-busuioc-250ml/