Salată legume cu Oțet cu măceșe
Salată de toamnă dreasă cu Oțet de mere cu măceșe
Salată de toamnă dreasă cu Oțet de mere cu măceșe de la Mănăstirea Nera Plant
Ingrediente necesare
#Trai #sănătos
- 1 castravete mare
- 250 g boabe de fasole roșie (din conservă)
- 200 g boabe de porumb (din conservă)
- 1 ardei
- 2-3 roșii mari (sau 180 g roșii cherry)
- 1 legătură de coriandru proaspăt
- 1 lingură de Oțet de mere cu măceșe de la Mănăstirea Nera Plant
- 1 avocado
- sare și piper după gust
Mod de preparare Salată legume cu Oțet cu măceșe
- Ca la toate salatele: se spală legumele și se taie (cubulețe, de preferat).
- Se toacă și coriandrul, se pun toate legumele într-un bol mare. Se adaugă Oțetul de mere cu măceșe de la Mănăstirea Nera Plant, se amestecă.
- Se adaugă bucata de avocado tăiată cubulețe. Se asezonează cu sare și piper și se servește.
Poftă bună!
(rețetă insipirată după retete.unica.ro)
Salată legume cu Oțet cu măceșe
Fructele de măr conţin substanţe active necesare organismului pentru o funcţionare normală (proteine solubile, aminoacizi, vitamine, acizi graşi, elemente minerale). Merele sunt şi o importantă sursă de potasiu. Încetinește procesul de sclerozare a vaselor sanguine și conferă țesuturilor elasticitate și suplețe. Conţinutul de vitamina C ajută la asimilarea fierului necesar organismului și previne bolile infecțioase.
Salată legume cu Oțet cu măceșe
Măceşele din oțet reprezintă un puternic antibiotic natural. Aceste fructe deţin un depozit mare de vitamina C (de 100 de ori mai multă decât în portocale), dar şi vitamine precum: A, B₁, B₂, B₃, E, K, P, PP şi minerale ca: magneziu, fier, potasiu. Datorită concentraţiei mari de vitamine, măceşele sporesc imunitatea organismului. Menţin sănătatea ţesuturilor şi a organelor interne. Sunt recomandate ca un revigorant în sezonul virozelor.
În paralel cu efectele antivirale, testate în timp, măceşului i s-au atribuit şi alte valenţe terapeutice. Menţine buna funcţionare a vaselor capilare şi normalizează circulaţia sanguină. Măceșele au, de asemenea, efect antiinflamator, antioxidant, gastroprotector, imunostimulent, antidiareic. Sunt utilizate cu rezultate semnificative în alergii, ameliorarea simptomelor osteoartritelor, ca adjuvant în afecţiuni imunitare, ca tonic şi regenerant pentru copii şi vârstnici, ca ameliorator al simptomelor determinate de dismenoree. Combat anxietatea, palpitaţiile, greţurile, viermii intestinali şi cresc secreţia biliară – fapt care le recomandă în afecţiunile ficatului.
Drojdia de bere
din oțetul de mere mărește rezistenţa la oboseală, favorizând travaliul muscular, şi ușurează eliminarea de toxine şi deșeuri metabolice. În procesul obţinerii oţetului de mere, este elementul care favorizează fermentaţia.
Vă invităm să descoperiți beneficiile Oțetului de mere cu măceșe de la Mănăstirea Nera Plant.