Salată de ton și Pesto leurdă
Salată de ton, cartofi, fasole și Pesto cu leurdă și nucă de la Mănăstirea Nera Plant
Salată de ton, cartofi, fasole și Pesto cu leurdă și nucă de la Mănăstirea Nera Plant o mâncare delicioasă.
#Trai #sănătos
Ingrediente necesare:
– 3 cartofi
– 12 roșii cherry
– 2 linguri cu vârf Pesto cu leurdă și nucă de la Mănăstirea Nera Plant
– 3 linguri de ulei de masline
– 200 grame fasole verde (proaspătă/ congelată)
– 280 grame de ton în suc propriu
– sare, piper
Mod de preparare Salată de ton și Pesto leurdă :
- Puneți apa la fiert într-o oală, cu puțină sare. Curățați cartofii și îi puneți la fiert, tăiați cubulețe sau sferturi, mai mici.
- Într-o oală mică, puneți la fiert apa cu puțină sare și pentru fasolea verde.
- Când au fiert cartofii și fasolea verde, scurgeți-le de apă și puneți-le într-un castron.
- Adăugați roșiile cherry, spălate și tăiate în jumătăți. Într-un bol mic, amestecați uleiul de măsline, Pesto-ul cu leurdă și nucă de la Mănăstirea Nera Plant și un pic de piper.
- Puneți peste legume tonul scurs și sosul. Amestecați bine totul și potriviți de sare.
Poftă bună!
(rețetă inspirată de pe gurmandino.ro)
Vă invităm să descoperiți mai multe beneficii ale Pesto-ului cu leurdă și nucă de la Mănăstirea Nera Plant
Beneficiile leurdei
Leurda este recunoscută și apreciată în momentul de față pentru proprietățile sale hipocolesterice, stomahice, antibacteriene, viermifungice, depurative, diuretice, hemostatice, bacteriostatice. Preparatele din această plantă curăță sângele, ficatul, stomacul, intestinele, rinichii.
Primul beneficiu recunoscut și acceptat încă din vechime pentru leurdă este acela de purificare și detoxifiere a organismului. Leurda atât sub formă de aliment cât și sub formă de leac contribuie la purificarea sângelui, a ficatului, a stomacului, a intestinelor, a rinichilor și a vezicii urinare. Leurda sub orice formă administrată, salate, tincturi, infuzie, suc, decoct etc., contribuie la reducerea și prevenirea diareei, constipației, colicilor și balonării, tocmai datorită efectului depurativ și detoxifiant pe care îl are.
Susține imunitatea și are efect antitumoral
Din cercetările realizate asupra leurdei s-a constatat că această plantă conține în 100 de grame aproximativ 700 mg de vitamina C (mai mult de cât au citricele, precum portocalele și lămâile), 76 mg de calciu, 22 mg de magneziu, 336 mg de potasiu, 61 de mg de sulf, mai este bogată și vitaminele A, E, complexul de vitamine B, germaniu și seleniu. Datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale regăsit în frunze, leurda contribuie la fortificarea sistemului imunitar și are efect antitumoral de excepție.