Salată grecească asezonată cu ulei de măsline
Ingrediente Salată grecească asezonată cu ulei de măsline
- roșii cherry
- salată verde
- castraveți
- brânză tofu
- ulei de măsline cu busuioc
- ceapă verde
- mărar
Mod de preparare
- Tăiem roșiile cherry, salata verde, castraveții și ceapa verde în cubulețe mici și le așezăm într-un bol mare.
- Adăugăm o linguriță de sare și radem brânza tofu peste salată.
- Adăugăm mărar și asezonăm cu ulei de măsline cu busuioc.
Uleiul de măsline cu busuioc favorizează resorbția și eliminarea gazelor intestinale și a toxinelor din corp. Busuiocul energizează şi vitaminizează. Prin conţinutul bogat în vitamine A şi C, în minerale – calciu şi fier, busuiocul are un efect revigorant deosebit asupra organismului. Este un tonic foarte bun în timpul virozelor şi în perioadele intersezoniere, întărind imunitatea şi combătând stările febrile. Datorită proprietăţilor antimicrobiene şi antispastice, preparatele din busuioc sunt eficiente într-o gamă largă de boli: gripă, bronşită, afte, ulcer gastric, infecţii urinare, nevralgii. Terapia cu busuioc este foarte eficientă în afecţiuni pe fond nervos, altfel greu de vindecat (migrene şi anxietate).
Uleiul de măsline extravirgin
păstrează cel mai bine proprietățile nutritive ale măslinelor, având o aromă deosebită și o aciditate echilibrată. Cu vitamine precum A, B1, B2, C, D, E, K, acizi grași nesaturați 85%, acizi grasi saturați 15%, trigliceride și clorofilă, acest tip de ulei este foarte bine tolerat de stomac, ajută la combaterea ulcerului și a gastritei, reduce riscul bolilor cardiace şi canceroase, mărește rezistenţa vaselor sanguine, inclusiv a pereţilor arteriali, întărește sistemul imunitar al organismului şi previne îmbătrânirea celulelor. Știați că acizii graşi nesaturaţi şi monosaturaţi, care reprezintă circa 75% din compoziţia uleiului de măsline extravirgin, sunt similari cu cei prezenţi în laptele matern? Acest lucru explică de ce uleiul de măsline este atât de bine tolerat de organism.
Uleiul de măsline extravirgin este recomandat chiar și bebelușilor, de la începutul diversificării alimentației, adăugat în piureul de legume sau în supa de la prânz.
Poftă bună!