Șase beneficii ale florilor de soc
Șase beneficii ale florilor de soc
Una dintre cele mai cunoscute plante, socul este utilizat de mii de ani date fiind proprietățile sale antiinflamatoare și antiseptice.
Cele mai cunoscute efecte benefice ale sale sunt în tratarea gripei, stresului, sinuzitei, alergiilor și diferitelor afecțiuni respiratorii. Florile de soc mai sunt folosite și datorită efectului lor diuretic și de calmare a iritațiilor.
Una dintre cele mai cunoscute plante
Socul se găsește în diferite medii umede și uscate care au un sol fertil, fiind iubitoare de lumină a soarelui.
Momentul cel mai potrivit pentru culegerea socului sunt primele săptămâni din luna iunie, deoarece în ultima săptămână a lunii mai florile încep să se dezvolte.
Iată câteva beneficii ale socului asupra sănătății:
Șase beneficii ale florilor de soc
1.Ajută la reducerea colesterolului
Socul diminuează riscul de a suferi un infarct miocardic ori a unui accident vascular cerebral datorită reducerii nivelului de colesterol.
Conform specialiștilor poate preveni și bolile de inimă. Sucul din florile sale ajută și la menținerea sănătății organismului.
2.Are efecte antivirale, analgezice și antiinflamatoare
Această plantă este bogată în flavonoide și bioflavonoide. Flavonoidele din compoziția florii de soc conțin antocianine, quercetină și isoquercitrin care au proprietăți antivirale.
Una dintre cele mai cunoscute plante
Mai conțin și acid clorogenic care poate reduce simptomele cauzate de alergii și poate să regleze nivelul de glucoză din sânge. Acidul oleanolic și acidul eritrodol au proprietăți antiinflamatoare și analgezice.
3.Stresul oxidativ este diminuat
Sucul făcut din florile sale are un conținut bogat de vitamina C, lucru care contribuie la menținerea sănătății a vaselor de sânge, a ligamentelor și a pielii.
Socul protejează organismul de stresul oxidativ, datorită faptului că este un puternic antioxidant.
Floarea acestei plante reduce efectele negative ale diferitelor boli cronice, precum cele de inimă sau diabetul.
Șase beneficii ale florilor de soc
4.Susține și întărește sistemul imunitar
Utilizate ca supliment alimentar, florile de soc ajută la creșterea rezistenței organismului în lupta cu răcelile din sezonul mai rece.
Extractul din florile de soc se recomandă celor care au un sistem imunitar destul de scăzut, copiilor și celor vârstnici.
5.Reduce alergiile
În sezonul de primăvară-toamnă mult mai mulți oameni sunt afectați de alergiile la polen. Extractul de flori de soc are eficiență în reducerea alergiilor la polen și a rinitei.
6.Contribuie la sănătatea pielii
Floarea plantei de soc ajută la vindecarea leziunilor aflate la nivelul pielii. Extractul florilor de soc este utilizat pentru tratarea erupțiilor cutanate, a arsurilor sau a infecțiilor.
Proprietățile curative ale acestor flori se pot utiliza pentru diminuarea pistruilor sau pentru reducerea acneei.