Suc natural din Nectar de cătină
Suc natural din Nectar de cătină de la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă
Ingrediente necesare pentru Suc natural din Nectar de cătină:
- 1 litru de apă de izvor;
- 5 linguri de Nectar de cătină de la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă.
Mod de preparare Suc natural din Nectar de cătină
- Într-o sticlă de 1, 5 litri sau într-o carafă de apă de 1,5 litri se adaugă 5 linguri de Nectar de cătină de la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă, peste se adaugă 1 litru de apă, se amestescă ingredientele (dacă preparăm în sticlă se agită sticla de 2-3 ori, dacă preparăm în carafă amestecăm cu o lingură) și astfel se obține un suc natural cu Nectar de cătină de la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă.
- Produsul obținut se poate consuma de întreaga familie înainte sau după mesele principale, fiind o sursă naturală de vitamine, minerale și energie pentru organism.
Vă invităm să descoperiți pe site-ul nostru toate beneficiile Nectarului de cătină de la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă.
Cătina conține o serie de substanțe biologice active valoroase. Are rol foarte important în reglarea metabolismului uman. Acțiune terapeutică și curativă în prevenirea și tratarea unor boli de ochi. Piele, acnee juvenilă, gastroenterite, hepatite cronice, afecțiuni renale. Hipertensiune arterială, avitaminoze, boli ale sistemului nervos, arsuri, ş.a.
Fructele de cătină conțin o serie de substanțe biologice active valoroase, cu rol foarte important în reglarea metabolismului uman.
Utilizată extern, aceasta ajută la menţinerea sănătăţii cavităţii bucale şi a integrităţii pielii. Este un bun protector al tegumentelor contra radiaţiilor.
🍊Fructele de cătină sunt foarte bogate în vitamina C. De două ori mai bogate decât măceşele şi de 10 ori decât citricele. 100 grame de suc din fructe de cătină conţine între 400 şi 800 mg de vitamină C.
Fructele mai conţin vitamina A, complexul de vitamine B (B1, B2, B6, B9, colină, inositol). Vitaminele E, K, P şi F. Celuloză, carotenoide (beta caroten – în concentraţie mai mare decât se regăseşte în morcovi, xanthophila).
Microelemente precum calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier, sodiu. Acizi grasi polinesaturati, uleiuri complexe din care se obţine uleiul de cătină. Uleiuri volatile, flavonoide, pectine, taninuri, serotonină, aminoacizi, fitosteroli şi enzime.
Datorită conținutului bogat în vitamine, sunt energizante. Măresc rezistenţa organismului în faţa bolilor. Joacă un rol însemnat în reglarea proceselor din organism.