Supă cremă cu morcovi și Crackers
Supă-cremă cu morcovi, ghimbir și Crackers Bio cu semințe de la Mănăstirea Nera Plant
Ingrediente necesare Supă cremă cu morcovi și Crackers Bio cu semințe
- 3 morcovi potriviţi ca mărime
- o rădăcină de pătrunjel
- 2 cartofi mijlocii
- 1 ceapă mare
- 1/2 de ţelină
- o bucată de ghimbir de aprox. 3 cm
- smântână sau parmezan opţional
- pătrunjel
- câteva bucățele de Crackers Bio cu semințe de la Mănăstirea Nera Plant
Modalitate de preparare Supă cremă cu morcovi ghimbir și Crackers Bio cu semințe
-
Legumele, inclusiv ghimbirul se curăţă de coajă, se taie bucăţi mari şi se pun la fiert în aproximativ 3 litri de apă cu sare.
-
Când legumele sunt fierte, se scurg, dar se păstrează separat supa în care au fiert. Pentru că ghimbirul şi-a făcut deja datoria şi a lăsat aroma lui fină în supă, îl dăm la deoparte!
-
Pasăm legumele cu blenderul şi subţiem crema obţinută cu supa păstrată deoparte, până se ajunge la consistența dorită.
-
Potriviţi de sare, eventual şi puţin piper dacă vă place.
-
Presăraţi cu pătrunjel tocat şi serviţi-o neapărat cu Crackers Bio cu semințe de la Mănăstirea Nera Plant.
-
Dacă nu ţineţi post şi nici la dietă nu sunteţi, o puteţi servi cu smântână sau parmezan ras deasupra.
Se poate opta și pentru alte tipuri de Crackers de la Mănăstirea Nera Plant
(rețetă inspirată după bucate-aromate.ro)
Poftă bună!
Proprietăți ingrediente din Supă cremă cu morcovi ghimbir și Crackers Bio cu semințe
Făina ecologică de grâu
din Crackers Bio cu semințe oferă preparatelor o savoare pură și un gust bogat, producția ecologică conferindu-i toate vitaminele, fibrele și nutrienții de care avem nevoie într-o alimentație sănătoasă. Este recomandată pentru aluaturi, pâine, produse de patiserie, torturi, prăjituri fine și alte dulciuri, dar și pentru a da consistenţă supelor și sosurilor. Cu o istorie milenară şi un bogat conţinut nutritiv, grâul constituie baza alimentației. Fibrele din grâul integral sunt esenţiale pentru buna funcţionare a tranzitului intestinal. Ele favorizează o eliberare mai lentă şi treptată a glucozei în sânge, menținându-se astfel un echilibru al glucozei în organism. Astfel, produsele din grâu integral sunt mai ușor tolerate de diabetici.
Făina ecologică de secară
este folosită în panificaţie, atât simplă, cât şi în combinaţie cu alte tipuri de făină. Produsele care conţin făină de secară, precum Crackers Bio cu semințe, sunt foarte sățioase. Sărace în calorii, dar foarte bogată în fibre, ele susțin sănătatea gastrointestinală și aduc beneficii sistemului cardiovascular. Ştiaţi că 100 de grame de secară oferă 50% din necesarul de seleniu, un antioxidant puternic şi un mineral esențial pentru sănătate? Totodată, aceeaşi cantitate de secară asigură necesarul zilnic de mangan. Secara conţine magneziu, fosfor, vitaminele A, B, E și K, fibre şi proteinele. Studiile arată că fitonutrienții din secară luptă mai puternic împotriva celulelor canceroase decât cei prezenți în legume sau fructe. În plus, această cereală scade riscul de dobândire a diabetului; însă şi celor care suferă de diabet li se recomandă produsele din secară, deoarece scad nivelul insulinei.
Vă invităm să descoperiți mai multe beneficii ale pâinicii coapte Crackers Bio cu semințe de la Mănăstirea Nera Plant sau despre celelalte variante de Crackers de la Mănăstirea Nera Plant.