Supă cremă de brocoli cu Crackers
Supă cremă de brocoli cu Bio-crackers cu brânză și verdețuri bio
Supă cremă de brocoli cu Bio crackers cu brânză și verdețuri de la Mănăstirea Nera Plant
#Trai #sănătos
Ingrediente necesare:
- 1 buchet de broccoli de circa 750 grame
- 3-4 fire de ceapă verde sau 2 cepe medii
- 4-5 căței de usturoi
- 120 grame orez cu bob rotund
- 1 lingură de ulei
- 50 grame unt
- sare, piper negru măcinat
- 200 ml smântână dulce cu min 30% grăsime
- Bio-crackers cu brânză și verdețuri de la Mănăstirea Nera Plant
Mod de preparare:
- Pregătim ingredientele: brocoli, ceapa verde, usturoiul, orezul.
- Clătim căpătâna de broccoli sub jet de apă rece și o scurgem bine. Începem să tăiem buchețelele mici cu o foarfecă. Pe cele mai frumoase și mai fragede le așezăm într-un castron separat. O parte din ele le vom folosi la baza supei. Curățăm tulpina de porțiunile mai uscate și o tăiem în cubulețe, împreună cu tijele mai subțiri.
- Tocăm și ceapa și usturoiul. Alegem o oală potrivită (de circa 3 L) și încingem în ea uleiul împreună cu untul (fără să fumege!). Călim ceapa și usturoiul la foc mic timp de câteva minute, până ce au devenit sticloase, fără să se rumenească. Adaugăm și orezul (uscat) și îl călim și pe acesta până ce a devenit translucid.
Mod de preparare:
- Adăugăm în oala și broccoli tăiat cubulețe (tijele și o parte din buchețele) și le amestecăm bine. Asezonăm totul cu sare și piper negru măcinat. După vreo 5 minute adăugăm 2 L de apă caldă sau supă caldă de pui.
- Mărim flacăra și aducem supa la fierbere. Din momentul în care fierbe mai lăsăm pe foc 20-25 de minute. De fapt ne interesează ca orezul să fie bine fiert pentru a putea fi pasat. Cel mai bine este să gustați și să vedeți dacă boabele sunt moi. Fierberea poate dura și 30 de minute. În acest răstimp supa mai scade și nu trebuie completat lichidul.
- Oprim focul și luăm oala deoparte. O lăsăm 5 minute la răcorit și apoi pasăm conținutul cu mixerul de mână (sau cu blenderul). Trecem compoziția obținută prin sită și o punem înapoi în oală.
- Aprindem din nou focul pe mediu și așezăm supa cremă de broccoli din nou la fiert. Adăugăm cei 200 ml de smântână dulce și amestecăm bine. Mai adăugăm dacă este necesar sare și piper.
- Adăugăm și bucățele fragede de broccoli puse la început deoparte într-un castron. Așteptăm ca supa să dea un singur clocot de câteva secunde și oprim focul. Este suficient pentru buchețelele de broccoli ca să rămână crocante și verzi.
- Supa cremă se servește cu Bio-crackers cu brânză și verdețuri de la Mănăstirea Nera Plant
Poftă bună!
(rețetă inspirată de pe savoriurbane.ro)
Vă invităm să descoperiți mai multe informații despre Bio-crackers cu brânză și verdețuri de la Mănăstirea Nera Plant