Supă de pui cu tăieței ca acasă
Supă de pui cu tăieței ca acasă
Ingrediente supă de pui cu tăieței de casă:
- câteva bucăți potrivite pentru supă dintr-un pui de casă;
- tăieței ca acasă de la Mănăstirea Turnu;
- 1 ceapă mare;
- 2-3 morcovi (cam 200-250 gr.);
- pătrunjel – rădăcină, păstârnac, țelină (cam 200-250 gr);
- opțional, se poate adauga 1 cațel de usturoi și un ardei gras mic;
- verdeață, sare, piper.
Preparare:
Supă de pui cu tăieței ca acasă
Pasul 1: Carnea bine curățată de orice resturi de pene se pune la fiert în apa rece, cu o lingură de sare. Imediat ce dă în clocot, se reduce focul la minimum și se îndepărtează spuma care se formează la suprafață de 2-3 ori. Mai cu seamă dacă folosiți pentru supa de pasăre zarzavat tânăr, de primăvară, este bine să se adauge după spumarea supei. Dacă zarzavatul este din toamnă, se poate adăuga mai repede, imediat după ce supa începe să fiarbă.
Pasul 2: Spuma formată la suprafață pe supa de pasăre se va îndepărta de oricâte ori este nevoie. Nu e nimic toxic în această spumă, sunt doar proteine din carne coagulate, o substanță asemănătoare albușului de ou. Sigur este că va tulbura supa, dându-i un aspect neplăcut, așa că e bine să o îndepărtăm. După 3-4 spumări, această spumă nu se va mai forma, va dispărea de la sine.
Supă de pui cu tăieței ca acasă
Pasul 3: Se fierbe în continuare supa de pui, la foc mic, aproape fără clocot, până când carnea se înmoaie bine. La fel, și zarzavaturile vor fi fierte. Pentru o supă reușită, focul trebuie să fie domol, iar supa să nu clocotească.
Pasul 4: Când atât carnea, cât și zarzavaturile sunt fierte bine, supa se strecoară printr-o sită așezata deasupra unei oale curate. Acest pas este foarte important, în sită vor rămâne multe particule de carne sau legume care ar putea tulbura supa, în caz contrar.
Pasul 5: Supa de pasăre strecurată se pune din nou pe foc. Se așezonează cu sare după gust. Când dă în clocot se adaugă tăiețeii ca acasă de la Mănăstirea Turnu.
Pasul 6-Servirea: Supa de pui cu tăieței se servește fierbinte. Se poate adăuga verdeață tocată în oală.
Poftă bună!