Tartă de post cu Gem afine
Tartă de post cu Gem de afine de la Mănăstirea Nera Plant
Tartă de post cu Gem de afine de la Mănăstirea Nera vă asigură un desert sănătos bio, pentru gustul copiilor și al vârstnicilor.
Ingrediente necesare pentru un desert sănătos cu afine:
- 300 grame de făină
- 100 grame amidon de porumb
- 100 grame făină de migdale
- 15 grame cacao
- 6 grame praf de copt
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 180 ml ulei floarea soarelui
- 200 grame zahăr
- 1 vârf cuțit sare
- 300 grame Gem de afine de la Mănăstirea Nera Plant
#Trai #sănătos – Desert sănătos
Mod de preparareTartă de post cu Gem de afine
- Punem în robot făina, făina de migdale, amidonul, zahărul, praful de copt, sarea, cacaua și scorțișoara. Acționăm robotul, la viteza medie, apoi începem să adăugăm treptat uleiul de floarea soarelui.
- În momentul în care aluatul devine omogen, stingem robotul. Punem aluatul pe masa de lucru ușor pudrată cu făină și îi dăm o formă rotundă. Îl învelim în folie de plastic alimentară și îl punem în frigider pentru 1 oră.
- După repaus, eliminăm folia de plastic și asezam aluatul între două bucăți de hărtie de copt. îl întindem cu făcălețul într-o foaie rotundă de cca 1 cm grosime.
Tartă de post cu Gem de afine de la Mănăstirea Nera vă asigură un desert sănătos bio, pentru gustul copiilor și al vârstnicilor.
- Eliminăm hârtia de copt superioară și cu grijă răsturnăm foaia de aluat în forma de tartă tapetată cu ulei și făină. Desprindem cu grijă hârtia de copt și decupăm marginile în exces ale aluatului de tartă.
- Umplem tarta cu Gem de afine de la Mănăstirea Nera Plant.
- Întindem din nou aluatul rămas între două foi de hârtie de copt, la o grosime de cca 1 cm, apoi îl decupăm cu o formă de biscuiți stea.
- Poziționam cu grijă stelele decupate deasupra gemului, iar de jur împrejurul tartei de post punem mici biluțe de aluat.
- Coacem tarta în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru cca 30 minute, iar după ce s-a copt, o scoatem din cuptor și o lăsăm să se răceasca complet în formă.
- După ce s-a răcit, o extragem cu grijă din formă și, dacă dorim, pudrăm marginile cu cacao sau zahăr pudră vanilat.
Desert sănătos: Tartă de post cu Gem de afine
Poftă bună!
(rețetă inspirată după lauraadamache.ro)
Vă invităm să descoperiți mai multe detalii despre Gemul de afine de la Mănăstirea Nera Plant