Tincturi benefice organismului din plante de primăvară
Tincturi benefice organismului din plante de primăvară
Tincturile sunt printre primele care au fost folosite în medicină. Acestea se obţin prin macerare cu alcool alimentar în diverse concentraţii. Amestecul hidro-alcoolic garantează un grad mare de extracţie a substanţelor active şi conservabilitate de lungă durată.
- Tinctura de Păpădie este un remediu natural mănăstiresc preparat cu migală pentru buna funcționare a sistemului gastro-intestinal și detoxifierea organismului.
Păpădia este bine cunoscută pentru suportul deosebit în alimentația responsabilă și redusă.Aceasta ajută la buna funcționare a tractului intestinal, sprijină detoxifierea organismului, susține digestia, menține echilibrul fiziologic al stomacului.
Se folosește în unele boli ale ficatului, întrucât mărește secreția biliară, dar și în afecțiuni ale pancreasului, stomacului, splinei şi rinichilor.
Este recomandată în obezitate, afecţiuni hepato-biliare, dispepsii, balonări și flatulenţă.
Tincturi benefice organismului din plante de primăvară
- Tinctura de leurdă este un remediu natural mănăstiresc care susține imunitatea și detoxifierea organismului.
Leurda are, în primul rând, rol depurativ, cu o mare capacitatea de curăţare a sângelui, ficatului, stomacului şi intestinelor, fiind mult mai activă decât usturoiul.Aceasta se recomandă în afecţiuni gastro – intestinale, afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni ale aparatului urinar (elimină excesul de acid uric).
Ajută menținerea funcției normale a inimii și a vaselor de sânge și reglarea metabolismului colesterolului.
- Tinctura de coada șoricelului este un remediu natural mănăstiresc preparat cu migală pentru reglarea nivelului de colesterol, confort digestiv și menținerea sănătății aparatului genital feminin.
Coada şoricelului este o plantă sălbatică care se dezvoltă pe solurile aspre de pe marginea drumurilor, dar și pe păşuni.
Tinctura de coada șoricelului:
- Reglează nivelul colesterolului;
- Asigură confortul digestiv;
- Sprijină sănătatea aparatului genital;
- Menține funcția vasculară normală;
- Contribuie la reglarea greutății corporale;
- Calmează iritațiile gâtului și faringelui.
Coada-şoricelului este una din plantele medicinale cu spectru foarte larg de acţiune. Având acţiune antiseptică, tonic-aperitivă, coleretică-colagogă, antispastică, astringentă, antiinflamatoare şi cicatrizantă.
Tincturile au o gamă largă de indicați având proprietăţi: analgezice, antiacide, antihelmintice, antibiotice, de creştere a imunităţii, antiemetice.
Pentru mai multe informații despre produse ne găsiți pe darurimanastiresti.ro.