fbpx

Ceai de Coltul Lupului (Crețușcă), 100g

Ceai de Coltul Lupului (Crețușcă), 100g

Ceai de Coltul Lupului (Crețușcă), 100g

13,00 lei

Coltul lupului contine in toate componentele sale (flori, frunze, tulpini si radacini) substante care adminstrate organismului uman se transforma in salicilati. Acestia au efect antiinflamator in cazul reumatismului in general si reumatismului articular in special, celulitei, inflamatiilor stomacale, etc.

În stoc

Descriere

Ceai de Coltul Lupului (Crețușcă), 100g

Produs in Romania, 100% natural din plante medicinale atent selectionate! Acest produs este ambalat manual!

Ingrediente: Coltul lupului(cretusca).

Coltul lupului contine in toate componentele sale (flori, frunze, tulpini si radacini) substante care adminstrate organismului uman se transforma in salicilati. Acestia au efect antiinflamator in cazul reumatismului in general si reumatismului articular in special, celulitei, inflamatiilor stomacale, etc.

Crețușca este o plantă utilizată încă din timpuri străvechi ca leac împotriva durerilor de cap, febrei, gripei, în special pentru liniștirea durerilor cauzate de reumatism.

Mai este cunoscută și sub denumirile de aspirina vegetală, regina luncii, dulceața de câmpie, barba popii, rădăcina pietrișului sau barba caprei.

Planta are o istorie destul de îndelungată, arheologii descoperind că folosirea ei datează din epoca bronzului.

În Evul Mediu era folosită pentru tratarea afecțiunilor inflamatoare, diareice și stomacale.

Ceaiul de crețușcă era folosit pentru tratarea afecțiunilor gingivale și reumatice.

În secolul XIX s-a sintetizat din ea acidul acetilsalicilic, care este utilizat și cunoscut de toată lumea sub denumirea de aspirină.

Ceai de Coltul Lupului (Crețușcă), 100g

Caracteristici

  Această plantă este adepta zonelor cu umiditate. Astfel poate fi găsită pe marginea apelor curgătoare, a bălților, în poieni sau la marginea pădurilor.

Părțile sale aeriene sunt bogate în flavonoide, elemente glocozice, tanin, uleiuri esențiale și volatile.

Frunzele și florile au mirosul lor specific, putând fi culese pe toată perioada lor de înflorire.

Beneficii și proprietăți

Părțile aeriene ale crețuștei au proprietăți vindecătoare uimitoare, folosite în diferite preparate având acțiune tonică, astrigentă, antiinflamatoare, diuretică, antiacidică și antireumatică.

Este benefică în ameliorarea ulcerelor stomacale și a gastritelor.

Infuzia din frunze este eficientă în tratarea afecțiunilor cauzate de ulcer și reglează sucurile gastrice, favorizând eliminarea gazelor intestinale.

Este unul dintre cele mai vechi leacuri pentru diaree, efectul său astringent fiind resimțit la scurt timp după ingerarea preparatului.

Poate împiedica deshidratarea și pierderea de substanțe nutritive prin scaun.

Eficient în calmarea afecțiunilor reumatice datorită substanțelor antiinflamatoare, înlăturând cu ușurință simptomele oferind o stare de bine.

Substanța care se găsește în părțile sale aeriene este salicilatul de metil, care acționează asupra centrilor nervoși și induce o stare de relaxare.

Ajută la menținerea greutății corporale prin reglarea metabolismului, astfel îmbunătățește tranzitul intestinal prin favorizarea eliminării rapide a excesului de toxine din organism.

Organismul care nu mai reține apă, resimte repede efectele sale diuretice.

Ajută la tratarea gingivitelor și inflamațiilor de la nivelul cavității bucale.

Gargara cu infuzie de crețușcă reduce inflamația și împiedică sângerările gingivale.

Scade temperatura cauzată de bolile virale prin eliminarea de apă din organism prin transpirație, menținând temperatura corpului la un nivel normal.

Ceai de Coltul Lupului (Crețușcă), 100g

Proprietăți: Antireumatic, diuretic, astringent, antiinflamator, tonic, diaforetic

Adjuvant in: reumatism articular, guta, celulita, retentii hidrice, insuficienta biliara ulcer gastroduodenal, insomnii, diaree, eruptii tegumentare, celulita, nevralgii, hemoroizi, febra, hipermenoree, afectiuni renale si urinare, antialergic.

Mod de preparare: Se face o infuzie din 3 linguri de plante şi 750 ml apă, când apa dă în clocot se pun plantele, se opreşte din fiert, se acoperă şi se lasă la răcit 15-20 de minute.

Mod de administrare: Se beau 3 cani pe zi, cu o jumatate de ora inaintea meselor principale. Recomandăm a fi consumat împreună cu tinctura de
Ienupar  pentru rezultate optime.

Daruri mănăstirești și-a lărgit gama de produse pentru a vă ajuta să vă bucurați de toate plantele minunate pe care țara noastră le are. Moștenirea fitoterapeutică este bogăția nemăsurată a tuturor românilor, un dar a lui Dumnezeu.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ceai de Coltul Lupului (Crețușcă), 100g”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook
Instagram