Tort cu Gem de coacăze negre
Tort cu Gem de coacăze negre de la Mănăstirea Nera Plant
Ingrediente necesare:
Pentru blat
300 g biscuiţi
200 g unt
1 linguriţă coajă rasă de lămâie
2 pacheţele de zahăr vanilat
2 ouă
1 linguriţă praf de copt
#Trai #sănătos
Pentru umpluturã
500 g brânză de vaci bine scursă
500 g frişcă
150 g zahăr pudră
Pentru garnisit
1 borcan de Gem de coacăze negre de la Mănăstirea Nera Plant.
3 foi de gelatină
Mod de preparare Tort cu Gem de coacăze negre
Se sfărâmă biscuiţii până se transformă în pesmet foarte fin. Se amestecă cu ouăle bătute, zahărul vanilat, untul înmuiat, coaja rasă de lămâie şi cu praful de copt.
Aluatul obţinut se toarnă într-o formă rotundă şi se coace aproximativ 30 de minute.
Se mixează brânza împreună cu zahărul pudră şi se amestecă cu frişca, apoi se lasă la frigider 30 de minute. Când blatul s-a răcit, fără să se scoată din formă, se acoperă cu umplutura de brânză.
Separat, se înmoaie gelatina cu două linguri de apă rece, apoi se încălzeşte apa până se topeşte gelatina.
Când se răceşte complet, se amestecă cu Gem de coacăze negre de la Mănăstirea Nera Plant şi se toarnă, în strat gros, deasupra tortului. Se lasă la rece până în momentul servirii, când se îndepărtează pereţii detaşabili ai formei şi se transferă pe un platou.
Poftă bună!
(Sursă poză și rețetă inspirată după pe clickpoftabuna.ro)
Proprietăți ingrediente Gemul BIO de coacăze negre
Fructele de Coacăz-negru (Ribes nigrum) conțin un număr impresionant de minerale și vitamine. Sunt o sursă extrem de bogată de vitamina C (100 de grame de coacăze negre furnizează 300% din necesarul zilnic pentru un adult). Coacăzele negre au și statutul de aliment cu puternic efect antioxidant. Aceste fructe ne oferă de 2 ori mai mulți antioxidanți decât afinele. Conţin vitamine din complexul B: B₃,B₅,B₆,B₉, acizi organici (citric, malic). Pectine, calciu, mangan, magneziu, fier, potasiu, fosfor, vitamina PP și fibre.
Potasiul stabilizează presiunea sanguină, fibrele previn constipația, vitamina C întărește sistemul imunitar, vitamina B6 regenerează celulele cutanate. Magneziul transmite impulsurilE nervoase și produce energie. Fierul este esențial pentru formarea celulelor roșii. Calciul este important pentru oase și dinți puternici.
Antocianinele, împreună cu flavonoizii conținuți de coacăzele negre, scad riscul de cancer sau boli neurologice.
Coacăzele negre
Coacăzele din Gemul BIO de coacăze negre au efect aperitiv, digestiv, tonic, răcoritor, laxativ, diuretic, astringent. Depurativ și hemostatic. Fructele consumate în stare crudă sau sub formă de extract au efecte benefice în anemie, surmenaj, insuficienţă cardiacă şi respiratorie, hipertensiune arterială, ateroscleroză, pneumonie, gastrită, ulcer, colită, diaree cronică, dizenterie, boli reumatice, pielonefrite, şi afecțiuni ale sistemului nervos. Coacăzele negre protejează împotriva agentului patogen ce provoacă pneumonia. Pot fi folosite şi la tratarea gutei și anginei. Ele contribuie la scăderea acidului uric și a colesterolului. Cura cu fructe proaspete sau sucul obținut din acestea este recomandat și persoanelor care suferă de diabet, artrită și reumatism. Acestea scad glicemia și stimulează funcționarea pancreasului.
Ele tratează peste 50 de boli și tulburări.
Vă invităm să descoperiți mai multe informații despre Gem de coacăze negre de la Mănăstirea Nera Plant.