Mâncare de urzici cu orez
Mâncare de urzici cu orez și usturoi
Ingrediente Mâncare de urzici cu orez:
500 de grame de urzici
o jumătate de cana cu orez
o ceapă medie
2 căței de usturoi
un ardei gras
100 de mililitri de ulei de măsline de la Mănăstirea Ormylia din Grecia
o jumătate de caserolă cu roșii cuburi
sare și piper
sucul de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare Mâncare de urzici cu orez și usturoi:
Dupa ce ai opărit urzicile și s-au răcit, toacă-le mărunt. Toacă ceapa, ardeiul și usturoiul și lasă-le la călit pentru aproximativ trei minute. Adaugă orezul și lasă-l să se călească timp de trei minute, adaugă două căni din apa în care au fiert urzicile și amestecă din când în când ca să nu se lipească orezul. După ce orezul este gătit pe jumătate, adaugă urzicile, roșiile cuburi, sarea, piperul și sucul de lămâie. Introdu vasul în cuptor, la 170 de grade Celsius, pentru 30 de minute. Poți servi mâncarea alături de o porție de mămăligă caldă.
(rețetă inspirată de la mega-image.ro)
Poftă bună!
Vă invităm să decoperiți mai multe informații despre Uleiul de măsline de la Mănăstirea Ormylia din Grecia:
https://darurimanastiresti.ro/produse/alimente/ulei-de-masline/
Proprietățile urzicilor
Urzica este atât un aliment delicios ce poate fii gătită sub formă de ciorbă, piure, tocăniță, cât și o plantă de leac utilizată pentru uz intern și extern.
Are o acțiune benefică în anemii, boli de sânge, reglarea tensiunii arteriale, susținerea pancreasului și automat ajută la controlul glicemiei din sânge.
Mâncare de urzici cu orez
Totodată este de ajutor celor care suferă de ulcer, având efect laxativ, depurativ, diuretic, hemostatic, antiseptic, emolient. Previne și ajută în refacerea bolilor de rinichi.
Combate reumatismul, ulcerele varicoase și hemoroizii. Combate problemele de sciatică și nevritele, sprijină refacerea rănilor. Are acțiune antialergică, stimulează creșterea părului și îi redă naturalețea.
Studiile au confirmat faptul că urziciile au proprietăți:
- hematopoetice
- hemostatice
- vitaminizante
- remineralizante
- antiinflamatoare
- hipoglicemiante
- diuretice
- depurative
- decongestive
- expectorante
- fluidificatoare (a sângelui, a secrețiilor bronșice)
- stimulatoare (digestiv, secreția glandelor mamare)
- tonice