Puteți comanda produse în valoare de minim 100 lei și primiți cadou Revista Daruri Mănăstirești.
Păducelul- aliatul inimii
Ce este Păducelul?

Păducelul- aliatul inimii sau Crataegus monogyna este un arbust spinos din familia Rosaceae sau familia trandafirilor. Are flori alb-crem spre roz, care au un miros plăcut parfumat. Frunzele sunt sub formă de lobi, acestea sunt grupate în buchețele alături de flori. Fructele sunt mici, roșii, cu un miros specific și gust amărui.

Păducelul- aliatul inimii

Păducelul înflorește primăvara și crește spontan la marginea drumurilor. Crește în crânguri, liziere, tufărișuri, poieni, la marginea pădurilor. Deseori se folosește și cu scop ornamental la construirea gardurilor vii din Europa atingând înălțimi de 5-15 m.

Frunzele, florile, ramurile și fructele Păducelului sunt folosite pentru prepararea ceaiurilor, infuziilor, capsulelor, tincturi.

Păducelul- aliatul inimii este bogat în amine aromatice precum uleiuri volatile, acizi triterpenici, acizi ursolici, acizi crategici, acizi tatrici. Conține și lavonoid, tiramina, antociani, pectine, fitosteroli.

Este bogat în antioxidanți precum flavonoizi și procianidine oligomerice, tanini, glucoză, colină, fructoză, vitamina C, vitamina B1, acizi grași și săruri minerale.

Beneficiile Păducelului

Păducelul- aliatul inimii este cunoscut încă de pe vremea daco-romanilor în domeniul medicinal sub numele de „planta inimii”. Denumirea de aliat al inimii este dată deoarece este utilizat ca leac de prevenție și tratare a problemelor cardiovasculare. Acesta ajută și la tratarea emotivității excesive.

Păducelul- aliatul inimii

Studiile au demonstrat faptul că păducelul este un fortifiant eficient în problemele de astenie cardiacă. De asemenea, este remediul cel mai bun în combaterea arterosclerozei. Ajută totodată la ameliorarea tulburărilor cardiace și încetinirea evoluției Alzheimer-ului. Are efect tonic cardiac, hipotensiv, vasodilatator, bronhodilatator, oxigenare, astringent, diuretic.

Cura cu păducel este indicată în cazurile de hipertensiune arterială, nevroze cardiace, insomnii, oboseală, iritabilitate. Se recomandă și în angină pectorală, insuficiență cardiacă, palpitații, hipercolesterolemie. Este adjuvant în hemoroizi și varice, anxietate, tulburări de menopauză.

Păducelul- aliatul inimii

Folosit sub formă de ceai, capsule sau tinctură, păducelul aduce următoarele beneficii organismului nostru:

Păducelul- aliatul inimii

1 Îmbunătățește circulația sângelui, fortifică vasele de sânge și sprijină oxigenarea creierului

Păducelul are rol și detoxifiant și fortifiant, fapt ce ajută la buna oxigenare a organelor principale, în special al creierului. Decongestionarea vaselor de sânge reprezintă un beneficiu în prevenirea problemelor de prolaps al sistemului nervos central.

2 Reduce riscurile de apariție a afecțiunilor cardiovasculare

Este un sprijin în echilibrarea funcțiilor cardiace, reglarea tensiunii, fluidizarea sângelui. Ajută la prevenirea apariției trombozelor și cheagurilor. Calmează durerile pectorale, palpitațiile și întărește vasele de sânge și mușchii cardiaci.

3 Reduce nivelul de colesterol și trigliceridele din sânge

Datorită efectului de fluidizare și detoxifiere a sângelui normalizează nivelul colesterolului. Acest lucru ajută la prevenirea problemelor cardiovasculare generate de nivelul crescut de grăsimi nefolositoare și toxice în sânge. Sprijină arderea normală a lipidelor din organism, eliminându-le pe cele nefolositoare.

Păducelul- aliatul inimii

4 Calmează stările de nervozitate, anxietate, depresie și stres.

Are efect calmant și astringent, sprijină echilibrarea optimă a nivelului de oxigen din sânge. Cura cu păducel ajută la calmarea stărilor tensionate din corp cauzate de stres, oboseală, anxietate, depresie.

5 Adjuvant al simptomelor specifice premenopauzei și menopauzei

Păducelul- aliatul inimii are rol calmant și relaxant. Acesta ajută și la combaterea stărilor specifice perioadei menopauzei. Este foarte bun și în agitație, nervozitate, bufeuri, transpirație excesivă, fluctuații de apetit alimentar.

Păducelul- aliatul inimii

6 Este un remediu adjuvant în estomparea varicelor, celulitei și hemoroizilor

Păducelul fiind un bun reglator al circulației sângelui și un fortifiant al vaselor de sânge. Poate fii folosit cu succes în ameliorarea varicelor, hemoroizilor și tulburărilor de circulație periferică. Efectul detoxifiant ajută în curele de slăbire și de reducere a celulitei.

Remedii cu Păducelul- aliatul inimii regăsite în magazinul nostru

Păducelul este o plantă frumos mirositoare care a fost păstrată în rețetarele de leac ale mănăstirilor noastre românești. În multe din mănăstirile noastre se practică cura cu ceai de păducel. În special după perioadele de post pentru a sprijini nevoitori din sfintele locașuri să se refacă după posturile aspre.

Mâinele harnice ale măicuțelor de la Mănăstirile Paltin Petru-Vodă, Dragomirna și Nera Plant culeg florile și fructele de păducel. Pe acestea le folosesc pentru prepararea siropurilor, tincturilor, capsulelor și ceaiurilor cu efect terapeutic.

Păducelul- aliatul inimii regăsit în Produsele de la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă
tinctură linonerv

Tinctura Linonerv susține sistemul nervos, contribuie la instaurarea stării de calm și relaxare. Ajută la îmbunătățirea calității somnului, fiind recomandată pentru anxietate, nevroză cardiacă, insomnie.

tinctură linocard

Tinctura Linocard contribuie la funcționarea normală a sistemului cardio-vascular și la menținerea funcțiilor cardiace în parametrii optimi. Este recomandată pentru hipertensiune arterială, tulburări de ritm cardiac, angină pectorală. Ajută și în insuficiență miocardică dupa boli infecțioase, tulburări de menopauză, nevroză cardiacă.

Păducelul- aliatul inimii
tinctură salican

Tinctura Salican susține buna funcționare a sistemului circulator. Este recomandată pentru prevenirea sau refacerea dintr-un accident vascular cerebral ischemic sechelar, arterită, accident ischemic tranzitoriu. Ajută și pentru îmbunătățirea circulației cerebrale și periferice.

tinctură menocel

Tinctura Menocel contribuie la funcționarea normală a aparatului genital. Este recomandată pentru fibrom uterin, tulburări menstruale, hemoragii, chist ovarian, menopauză.

Păducelul- aliatul inimii regăsit în Produsul de la Mănăstirea Dragomirna
tinctură de păducel

Tinctura de Păducel contribuie la: susţinerea circulaţiei sanguine, relaxare și inducerea unei stări de calm.

Această tinctură se recomandă pentru:

  • afecţiuni ale aparatului cardiovascular (hipertensiune arterială, insuficienţă cardiacă, tulburări de ritm cardiac, palpitaţii cardiace, angoasă)
  • reducerea nevrozelor cardiace, a iritabilităţii şi a oboselii psihice

Florile de păducel  au o acţiune tonică asupra aparatului cardiovascular. De asemenea, preparatele din păducel îşi manifestă eficienţa şi la nivelul sistemului nervos prin: reducerea nevrozelor cardiace, a iritabilităţii şi a oboselii psihice.

Păducelul- aliatul inimii regăsit în produsele de la Mănăstirea Nera Plant

Gama de produse Cardio-Complex de la Mănăstirea Nera Plant cuprinde: Capsulele Cardio-ComplexCeaiul Cardio-Complex și Tinctura Cardio-Complex.

Produsele contribuie la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și sunt de ajutor pentru relaxarea și obținerea stării de bine mental.

Această gamă este recomandată pentru hipertensiune arterială, tulburări neurovegetative, nevroze cardiace, emotivitate excesivă. Păducelul are acţiune moderată antihipertensivă.

Extractul fluid din flori şi frunze de păducel determină o importantă reducere a presiunii arteriolare. Acţiunea biologică este determinată de dilatarea vaselor.

În timpul administrării extractului nu este alterată starea normală a reflexelor reglatoare a presiunii sanguine. Se recomandă intern ca adjuvant în:

  • angina pectorală, miocardită, hipertensiune arterială
  • tulburări de menopauză şi neurovegetative
  • arteroscleroză, emotivitate excesivă
  • nevroze cardiace şi insomnii
Păducelul- aliatul inimii

Gama Calmo-Complex: Ceaiul Calmo-Complex și Capsulele Calmo-Complex optimizează adaptarea la stres.

Datorită conținutului de extract de păducel această gamă susține organismul în condiții de surmenaj, surescitare nervoasă, stres, dureri de cap și insomnii.

Păducelul- aliatul inimii regăsit în Bitterul Nera Plant

Bitterul Nera Plant vitalizează şi remineralizează, întăreşte imunitatea, întârzie apariţia osteoporozei. Acest produs se recomandă intern pentru:

  • dezechilibru al funcțiilor organismului (respiratorie, circulatorie, digestivă, renală)
  • dezechilibru psiho-emoțional
  • imunitate scăzută
  • densitate osoasă scăzută

În uz extern se utilizează pentru răni, boli de piele, sinuzite, dureri provocate de înfundarea trompelor auditive în gripe sau răceli.

Păducelul este numit şi „planta inimii”. Preparatele din flori, frunze şi fructe se utilizează cu bune rezultate în afecţiuni cardiovasculare (tulburări cardiace cu substrat nervos; dereglări de ritm cardiac, palpitaţii; ischemii).

Sunt apreciate și pentru acţiunea lor sedativă (cardiacă şi nervoasă), antispasmodică, vasodilatatoare (îndeosebi la nivel coronarian). Au acțiune hipotensiv, tonicardiac şi bradicardizant (de rărire a contracţiilor inimii).

Păducelul- aliatul inimii regăsit în Siropul Calmiplant

Siropul Calmiplant de la Mănăstirea Nera Plant contribuie la îmbunătățirea somnului prin relaxare, fără a provoca stare de somnolență

Este recomandat pentru echilibrarea stării fizice și mentale în condiții solicitante de viață, surescitare nervoasă, stres, surmenaj, insomnie și dureri de cap.

Specialiştii francezi numesc preparatele din Păducel „laptele bătrânilor“, ca o aluzie la florile albe ale plantei. Proprietăţile tămăduitoare excepţionale au fost constatate la persoanele vârstnice în menținerea și susținerea funcțiilor mentale, creșterea capacității cardiace la efort și prevenirea depresiei.

În prezent, păducelul este una din cele mai bine studiate plante medicinale. Proprietățile sale vindecatoare sunt recunoscute de către comunitatea științifică internațională. Păducelul regăsit în acest sirop stimulează sistemul nervos central şi respiraţia, protejând organismul împotriva stresului.

Păducelul- aliatul inimii

Siropul Multiplant are efect antialergic, imunostimulator, fluidifiant și expectorant al secreților bronșice. Acționează ca antiseptic al căilor respiratorii, antiinflamator, calmant și emolient. Este un bun aliat împotriva alergiilor, virozelor, amigdalitei, faringitei, laringitei, traheitei, bronșitelor acute și cronice, astmului bronșic și pneumoniilor. Păducelul regăsit în produs stimulează sistemul nervos central şi respiraţia, fiind un bun bronhodilatator.

Produsele alimentare și de leac sunt pregătite manual în Sfintele Mănăstiri Nera, Dragomirna și Paltin Petru-Vodă. Acestea sunt suplimente alimentare și nu substituie tratamentul prescris de medic. Produsele au un rol terapeutic și contribuie la ameliorarea simptomelor cu care vă confruntați. Produsele cosmetice pot fi utilizate doar pentru uz extern.

Vă recomandăm consumul produselor noastre de leac cu cel puțin 30 minute înainte sau după masă. A nu se consuma concomitent cu tratamentul de specialitate fără aviz medical.

                                                                                          Florentina Aenoaei

                                                                       Responsabila în relaţia cu oamenii

Referințe bibliografice:

1 Revista Leacuri și rețete mănăstirești, editura Lumea Credinței, nr. 22/ 10 iunie – 10 august 2018, pagina 22-26, articol scris de Mariana Borloveanu

2 Leacuri mănăstirești- Prezentate pe tipuri de afecțiuni, Mariana Borloveanu, Editura Lumea Credinței, București, 2019

3 Micul Doctor, volumul II, A.Vogel, Editura ROM DIRECT IMPEX, București

4 https://ro.wikipedia.org/wiki/Păducel  

5.https://www.csid.ro/plante-medicinale-fitoterapice-si-gemoterapice/paducel-crataegus-monogyna-11477460

6 https://doc.ro/sanatate/ceai-paducel-beneficii-inima

7 https://probio.ro/paducelul-doctorul-inimii-indicatii-terapeutice-si-contraindicatii

8 https://neraplant.ro/farmacia-domnului/paducelul/

Adaugă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0770 948 482

Suntem pe facebook