Remedii naturiste mănăstirești pentru afecțiunile respiratorii
Ce sunt infecțiile virale?
Remedii naturiste mănăstirești pentru afecțiunile respiratorii sunt produse naturale preparate manual de către măicuțe cu post, nevoință și rugăciune.
Infecțiile virale afectează, de obicei, tractul respirator superior sau inferior. Deci aceste infecții pot fi clasificate în funcție de virusul care le cauzează. Acestea sunt în general, clasificare în funcție de condiția în care sunt implicate. În general agenții patogeni specifici provoacă frecvent manifestările clinice specifice.
De exemplu, virusul sincițial respirator cauzează, de obicei, bronșiolită. Totuși aceștia pot provoca mai multe tipuri de sindroame respiratorii virale.
Severitatea bolii virale variază foarte mult: formă gravă a bolii este mai des întâlnită la persoanele în vârstă și copii. Morbiditatea poate fi rezultatul direct al infecțiilor virale sau poate fi indirectă. Acest lucru apare în cazul agravării condițiilor care stau la baza manifestărilor cardiopulmonare.
Dar și în cazul suprainfecției bacteriene de la nivelul plămânilor, sinuzitelor paranazale sau ale urechii medii.
Tipuri de răceli și remedii mănăstirești
Aproximativ 50% dintre toate răcelile sunt cauzate de unul dintre cele 100 de serotipuri de rinovirusuri. Coronavirusurile stau la baza unora dintre focarele și infecții provocate de gripă, parainfluența, enterovirus, edenovirus.
Dar și cele provocate de virusul respirator sincițial și metapneumovirus care pot declanșa inclusiv răceală. Acestea se manifestă mai ales la pacienții care experimentează reinfectarea. Infecțiile cu rinovirus apar cel mai frecvent toamna și primăvară, fiind mai puțin frecvente în timpul iernii.
Rinovirusurile sunt cel mai des răspândite prin contact direct de la o persoană la alta. Deși pot fi contactate și prin respirația particulelor de aerosoli.
Principalii inhibitori al infecției sunt anticorpii neutralizați specifici din secreții și ser. Aceștia sunt induși de expunerea anterioară la același virus sau la altul asemănător.
Remedii naturiste mănăstirești pentru afecțiunile respiratorii
Susceptibilitatea la răceală nu este afectată de temperaturile scăzute. Nici de de starea generală de sănătate și nutriția bolnavului sau de prezența altor anomalii ale tractului respirator superior.
Odată trecuți de căile respiratorii superioare, microbii au de înfruntat o altă barieră și anume sistemul imunitar. În ciuda sistemului natural de apărare împotriva bacteriilor și a virusurilor, aceștia reușesc să intre în organism prin căile respiratorii superioare, provocând infecții.
Mai mult, microbii au o perioadă de incubație. Astfel că simptomele apar la câteva zile după ce virusul a ajuns în organism. Infecțiile respiratorii sunt boli contagioase. Virușii se răspândesc de la persoană la persoană prin strănut sau tuse.
Remedii naturiste mănăstirești pentru virozele respiratorii
Virozele respiratorii reprezintă o afecțiune acută a căilor respiratorii superioare, de cele mai multe ori de etiologie virală. Infecțiile căilor respiratorii sunt cele mai frecvente boli.
În medie, adulții răcesc de două până la cinci ori pe an, iar copiii de vârstă preșcolară de patru până la opt ori chiar. Virozele respiratorii apar adesea pe fondul frigului și se manifestă cu tuse, guturai și răgușeală.
Cum poți recunoaște virozele încă din faza incipientă?
Cele mai întâlnite simptome sunt: rinoree (curge nasul), lăcrimare, respirație greoaie, răgușeală, dureri oculare, dureri musculare, dureri în gât, dureri de cap, strănuturi frecvente, toate acestea fiind însoțite frecvent de febră sau , mai rar de sufocare.
Cum ar trebui să te fereșți de virozele respiratorii?
- să eviți aglomerațiile;
- să eviți trecerea bruscă de la aer cald la aer rece și invers;
- să nu consumi lichide foarte reci sau foarte calde;
- să consumi vitamine și alte suplimente nutritive;
- să te hidratezi;
- să faci vaccinul antigripal dar atenție, în presezon;
- să te speli pe mâini ori de câte ori ai ocazia;
- să foloseșți șervețele pentru a-ți acoperi gura când tușești sau strănuți;
- să mănânci sănătos și să dormi bine;
- să bei multe lichide;
- folosește picături pentru nas, în special cele pe baza de apă de mare care nu irită mucoasa și nu provoacă dependență.
Care remedii naturiste mănăstirești ajută împotriva virozelor respiratorii?
Tratamentele naturiste dau rezultate bune contra virozelor respiratorii şi gripelor. Mai întâi sunt recomandate ceaiurile din plante medicinale cu proprietăţi neurosedative, antiinflamatoare, emoliente, expectorante, sudorifice, antitusive şi de protecţie faţă de contaminarea virotică.
În uz intern, pentru tratarea virozelor respiratorii şi a gripei sunt indicate ceaiurile calde din flori de tei şi de soc (câte două linguriţe la o cană de apă), din care se beau 2-3 căni pe zi, îndulcite cu miere de albine, având acţiune sudorifică prin declanşarea transpiraţiei.
Busuiocul (Ocimum basilicum) este cunoscut încă din Antichitate pentru capacitatea de a vindeca infecţiile respiratorii. Prezintă efecte antiseptice şi expectorante, fiind recomandat în inhalaţii cu decoct sau în consum intern sub formă de ceai fierbinte cu miere, pentru revitalizarea rapidă a organismului şi stoparea procesului gripal, mai ales în faza de debut.
Într-un tratament de şoc se vor consuma zilnic 4-5 căni cu infuzii de busuioc, îndulcite cu miere, la intervale de o oră. Dacă apare febra ridicată, se adaugă una-două linguriţe de mentă.
O altă specie de mare valoare este Echinaceea, folosită sub formă de extract, tinctură sau comprimate, care se administrează de câteva ori pe zi, ca mijloc terapeutic de bază în întărirea sistemului imunitar.
Această plantă apără organismul de infecţiile virale, bacteriene şi fungice şi previne formarea unei enzime – hialuronidaza – care distruge bariera naturală dintre ţesuturile sănătoase şi cele infectate.
Remedii naturiste cu amestecuri foarte eficiente intern sunt:
– flori de tei şi soc, frunze de mentă, frunze de nalbă mare şi fructe de măceş;
– flori de tei, frunze de salvie şi eucalipt;
– flori de tei, soc şi muşeţel, plantă mărunțită de cimbrişor şi sovârv (oregano), rădăcină de cerenţel și scorţișoară (infuzie îndulcită cu miere);
– flori de tei şi soc, plantă de ţintaură şi păpădie, scoarţă de salcie şi conuri de hamei;
– flori de tei, soc, muşeţel, lumânărică, porumbar şi scoarţă de salcie (decoct cu efecte sudorifice în infecţiile gripale);
– flori de tei, soc, salcâm şi trifoi roşu, frunze de coacăz negru şi urzică, plantă mărunțită de sovârv şi scoarţă de salcie (infuzie îndulcită cu miere).
Efectele acestor ceaiuri cresc simţitor, dacă se adaugă o linguriţă de scorţişoară şi cuişoare, măcinate fin, care au acţiune antivirotică.
În remediile naturiste externe sunt recomandate:
– inhalaţii cu aburi fierbinţi din infuzie de busuioc, mentă, muşeţel şi chimion sau picături de ulei de pin şi lavandă (de 2-3 ori pe zi, dintre care una seara la culcare);
– frecţii cu oţet aromatizat cu flori de lavandă (40 g), frunze de mentă (20 g), frunze de salvie (20 g), planta mărunțită de cimbrişor (10 g) şi fructe de ienupăr (10 g); din amestec se iau 100 g la un litru oţet care se macerează 7 zile, se strecoară şi se fac frecţii pe piept;
– frecţii cu macerat din boabe de ienupăr (zdrobite şi lăsate 7 zile în 250 ml alcool 40 %) sau cu oţet aromatic preparat prin macerarea, timp de 5 zile, din 100 g petale de trandafir (de dulceaţă) în 100 ml alcool 70 % şi 900 ml oţet; se strecoară prin tifon cu stoarcere şi se fac 2-3 masaje pe zi.
Care sunt remediile mănăstirești împotriva virozelor respiratorii?
Produsele pe care le recomandăm pentru îmbunătățirea stării de sănătate, creșterea imunității și îndepărtarea de viroze sunt:
- Bio-Ceai Nera Plant Imuno-complex și Bio-Tinctură Nera Plant Imuno-complex– Vitalizează şi remineralizează, ajută la menţinerea capacităţii de autoapărare a organismului, întârziind procesele degenerative la nivel celular și îmbătrânirea prematură a țesuturilor.
- Bio-Sirop Nera Plant Echinofruct forte – Contribuie la tonifierea generală a organismului prin mineralizare şi vitaminizare, menţine capacitatea de autoapărare a organismului, ajută desensibilizarea alergică.
- Bio-Sirop Nera Plant Tonic vitaminizant – Contribuie la tonifierea generală a organismului prin mineralizare şi vitaminizare, ajută la menţinerea capacităţii de autoapărare a organismului.
- Bio-Sirop Nera Plant Pneumovital – Susţine funcționarea normală a tuturor componentelor sistemului respirator (căile respiratorii superioare şi plămânii) și se recomandă împotriva virozelor, amigdalitei, faringitei, laringitei, traheitei, tusei convulsive, afecțiuni ale sinusurilor, bronșite acute și cronice, astm bronșic, pneumonie.
- Ulei Nera Plant de busuioc – Protejează organismul împotriva stresului oxidativ. Favorizează resorbţia, eliminarea gazelor intestinale. Susţine drenarea normală a lichidelor corporale.
- Tinctură Torasan pentru afecțiuni pulmonare – susține buna funcționare a aparatului respirator și este potrivit pentru bronșite acute, pneumonii, laringită, viroze respiratorii
Produsele alimentare și de leac sunt pregătite manual în Sfintele Mănăstiri Nera, Dragomirna și Paltin Petru-Vodă.
Acesta sunt suplimente alimentare și nu substituie tratamentul prescris de medic. Produsele au un rol terapeutic și contribuie la ameliorarea simptomelor cu care vă confruntați. Produsele cosmetice pot fi utilizate doar pentru uz extern.
Vă recomandăm consumul produselor noastre de leac cu cel puțin 30 minute înainte sau după masă. A nu se consuma concomitent cu tratamentul de specialitate fără aviz medical.
Bibliografie
- “Virozele Respiratorii” – Cristina Mariuca Andrei
- “Tratamente naturiste contra infecţiilor respiratorii” – Constantin Milică